(( زمرد )) :
سختی : 7/5 – 8 وزن مخصوص : 2/6- 2/9 شکست نور : 1/56 – 1/6
واژه زمرد به معنای سبز بوده از کلمه (( اسمراگدوس )) گرفته شده است زمرد طبیعی سرد و خشک دارد , رنگ این کانی در مقابل هیچ گونه نوری حتی خورشید و حرارت تغییر نمی کند و رنگی است نسبتا ثابت که تنها در حرارت 700- 800 درجه سانتی گراد تغییر پذیر است.
رنگ سبز زمرد غالبا در همه نقاط آن یکسان نبوده و به صورت نوارها و لکه های تیره و روشن دیده می شود . اکثر بلورهای زمرد همانند یاقوت ناخالصی ها و محتویات متعدد از قبیل کانی های مهمان , مایعات , حباب های گاز و ترک های داخلی دارد که در صورت کثرت این محتویات مات می گردد. این محتویات و ناخالصی ها عیوب زمرد به شمار نمی روند بلکه همانند یاقوت برای تشخیص زمرد طبیعی از مصنوعی بسیار مفید است.
مرغوب ترین زمردها بلورهایی با رنگ سبز سیر هستند که حتی در صورت دارا بودن ناخالصی فراوان باز هم از بلورهای زمرد پاک و شفاف اما با رنگ روشن گران بهاترند . برای بهبود رنگ زمرد اغلب از روغن های مخصوص و یا صمغ عای طبیعی یا مصنوعی رنگ که داخل ترک های زمرد را پر می کنند استفاده می شود . هرچند اکثر روغن ها با پاکننده های قوی و یا در مجاورت حرارت زیاد از بین رفته و پاک می شود بلورهای زمرد غالبا ترک های در نتیجه فشارهای داخلی در حین تبلور مواد اولیه همراه است و در مقابل فشارهای خارجی نیز مقاومت چندانی ندارد و شکننده و تردد است.
سنگ های فراوانی وجود دارند که بخاطر شباهت زیاد با زمرد در رنگ , به جای زمرد و با نام آن عرضه می گردد که از این میان می توان به فلورین سبز ( زمرد آفریقایی ) کلسدونی سبز رنگ یا یشم ( زمرد هندی ) گارمت سبز ( زمرد اورال) و تومالین سبز ( زمرد بزریلی ) اشاره کرد.
در سال های اخیر نیز مقدار زیادی از انواع نگین های مصنوعی زمرد با کیفیت بسیار مرغوب و قیمتی مناسب تولید و وارد بازار شده و مشکلی بزرگ برای جواهر شناسان به وجود آورده که می توان به زمرد مصنوعی جیلسون که بسیار معروف است اشاره کرد . اما با تابش اشعه ماورا بنفش می توان آن ها را از هم تشخیص داد چرا که انواع مصنوعی زمرد خیلی بهتر از انواع طبیعی آن اشعه ماورا بنفش را از خود عبور می دهند و در نتیجه انواع مصنوعی زمرد شفاف تر به نظر می رسد .
علاوه بر این روش همان گونه که قبلا ذکر شد , وجود ناخالصی ها ومحتویات متعدد از قیبل کانی های مهمان مایعات حباب های گاز و ترک های داخلی روش خوبی برای تشخیص زمرد طبیعی است . بزرگ ترین زمرد تراشیده جهان با وزن 75/5 قیراط در موزه واشنگتن نگهداری می شود.
باید گفت که مهم ترین کیفیت ذخائر زمرد دنیا در کشور کلمبیا قرار دارد , اگر چه کشورهای دیگری نظیر زامبیا ، هند ، آمریکا ، پاکستان ، افغانستان و آفریقای جنوبی نیز از دیگر تولید کنندگان مهم زمرد هستند.
خواص و فواید زمرد :
زمرد سنگی بسیار پر انرژی و دارای خواص فراوانی است . استفاده از این سنگ برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری صرع بسیار فایده دارد به ویژه برای کسانی که زمینه ارثی این بیماری در آن ها وجود دارد به همین دلیل در گذشته نیز پادشاهان در هنگام تولد فرزندانشان تکه ای زمرد را بر گردن آنان می آویختند تا به صرع مبتلا نشوند اما برای کسانی که به بیماری صرع مبتلا شده اند چندان کار ساز نیست .
همچنین قرار دادن زمرد بر روی چاکرای سر و تاجی برای درمان بیماری پارکینسون مفید است زیرا برای برقراری تعادل در سیستم عصبی بسیار اهمیت دارد و علاوه بر جلوگیری از حمله های عصبی ،دردهای عصبی را نیز می کاهد.
آویختن زمرد بر گردن و هم چنین گذاشتن آن بر چاکرای قلب در درمان گرفتگی رگ ها و بیماری های خونی و نیز درمان ضعف عضلات قلبی و تپش قلب و تقویت آن , بسیار مفید است .
از دیگر خواص زمرد که بسیار به آن اشاره شده است , مفید بودن آن برای دستگاه گوارش است گذاشتن آن بر روی چاکرای خورشیدی , مجازی کیسه صفرا را پاک وفعال می کند و سبب تقویت معده و درمان زخم معده می شود .
استفاده از زمرد برای درمان خون ریزی داخلی به ویژه اسهال خونی مفید است هم چنین همراه داشتن این سنگ برای زنان حامله مفید است و بستن زمرد بر ران زن حامله در هنگام زایمان , زاییدن را آسان می کند.
زمرد دو نیروی انرژی بخش و آرام بخش دارد و سبب قوت دل و تسکین و آرامش روح می باشد همراه داشتن آن به خصوص در شب کابوس های شبانه را دور می کند.
در صورت تمایل به مشاهده انگشتر های زمرد اصل بر روی تصویر زیر کلیک کنید
نظر بدهید