مالاکیت و خواص آن :
سختی : 3/5 – 4 وزن مخصوص : 3/6 – 4 شکست نور : 1/65 - 1/85
مالاکیت در کتب جواهرشناسی قدیم به نام دهنج ثبت شده است . این سنگ از کربنات طبیعی مس در گونه رنگ های سبز روشن تا سبز پررنگ و زیبا و سبز مایل به آبی پدید می آید. با این که مالاکیت دارای سختی و مقاومت کمی است ولی به عنوان نگین جواهر نیز ساخت اشیا زینتی مورد استفاده قرار می گیرد .
گفتنی است این سنگ در برابر اسیدها , حرارت و آمونیاک بسیار ناپایدار می نماید.لذا بهتر است آن را در نمک خشک دریا شست و شو دهند . مالاکیت به سادگی ذوب شده و دانه های مس تولید می کند با اسید هیدرو کلریک جوشیده و ایجاد محلول سبز رنگ کرده ولی با آمونیاک محلول آبی می دهد . قطعات بریده و جلا داده شده مالاکیت که در آن ها دایره های متحد المرکز با زمینه های سبز یا مایل به آبی دیده می شوند بسیار زیبا و ارزشمند است . مهم ترین معادن مالاکیت در کشورهای استرالیا ، آمریکا ، آفریقا ، ایران و سلسله جبال اورال به خصوص کشور زئیر ( دارنده با کیفیت ترین معادن مالاکیت ) است . قابل ذکر است قدیمی ترین سنگ یافت شده مالاکیت مربوط به چهار هزار سال قبل از میلاد می باشد.
خواص و فواید مالاکیت :
این سنگ از دوره هخامنشیان در میان ایرانیان مورد استفاده بوده و برای تقویت چشم و زیاد شدن نور آن و هم چنین رفع تورم رگ های چشم مورد استفاده بوده است . همچنین جواهری است که بسیارمورد علاقه مصریان باستان یونانیان و رومی ها بوده که برای ساختن زیورالات و طلسم و استفاده از رنگ آن در مواد آرایشی مورد استفاده قرار می گرفته است . مالاکیت برای درمان اختلالات و ناراحتی های قاعدگی زنان و درمان نازایی موثر است همچنین به زنان حامله نیرو می بخشد و زایمان را آسان می کند به همین دلیل در قرون وسطا به سنگ قابله مشهور بوده است مالاکیت از بدن سم زدایی کرده و در دفع بیماری و عفونت به بدن کمک می کند در قدیم نیز در درمان مارگزیدگی و عقرب زدگی استفاده می شده است همچنین برای استفاده در نقاط دردناک و ضرب دیده و عضلات منقبض مفید است.
نظر بدهید